torsdag 20 mars 2008

Skärpning Bongo!

Läste i JönköpingsPosten att Bongo Bar ska ha Idol-Daniel som gäst denna helgen. Det är ju inte utan att man skäms lite över att det ska vara det bästa stället i stan. Lykke Li sist, Idol-Daniel nu. Hoppas alla bojkottar Bongo. Idol-Daniel och fyra bartenders på hela stället, det hade varit klockrent.
"Men Daniel Karlsson är en otrolig talang, han borde vunnit Idol" säger folk som om det vore helt naturligt att använda orden talang och Idol i samma mening. Vad är det då som bevisar Daniel Karlssons otroliga talang, och om han nu är Guds gåva till svensk musik så varför va han inte världsberömd redan innan Idol?

Därför att han inte har ett skit är det enkla svaret. Han sjunger playback på två-minuterssnuttar av låtar andra redan skrivit, spelat in och fått hits med. Duktigt Daniel. En modern Joakim Berg, fast en Joakim Berg som inte skriver sina låtar själv. Joakim Berg från Kent blev ju för övrigt Årets textförfattare för några år sedan. Han har ju skrivit guldkorn som Musik Non Stop. "Du är som jag när viu dansar, har aldrig träffat nån som du, du är som jag, Musik Non Stop till slut. Det är ju kul för Joakim Berg att det går bra för honom och Kent, men sådana texter skrev jag också i lågstadiet innan jag fattade vad meningsuppbyggnad va.
Svensk musik är verkligen på dekis mer än nånsin. Förutom att Hellacopters gjort en ny singel i dagarna. Men de ska lägga av nu och kör avskedsturne´ i sommar. Vi får helt enkelt hoppas att Idol får fram nån som kan skriva låtar själv. Det lär ju hända.